Un gând despre “agenda socială” creştină

Avortul (si homosexualitatea) – cam la atât se rezumă, din păcate, problemele sociale care îl preocupă pe creştinul conservator american (şi nu numai), republican bineînţeles, dar să nu uităm, ne reaminteşte Carl R. Trueman, profesor de teologie istorică şi istorie a creştinismului la Westminster Theological Seminary, Philadelphia, “Dumnezeu urăşte măcelărirea pruncilor ne-născuţi – dar avortul nu este decât cel mai evident mod în care se întâmplă aceasta. Un sistem precar de sănătate, condiţiile neigienice de viaţă, inaccesibilitatea medicamentelor de prevenire a SIDA, foametea, “sweatshops”-urile – slujbele prost plătite şi extenuante, şomajul, războaiele, dezastrele ecologice datorate poluării şi lăcomiei – şi acestea duc la moartea pruncilor.”  – Carl R. Trueman, Minority Report: Unpopular thoughts on Everything from Ancient Christianity to Zen Calvinism (Rossshire, Scotland: Mentor, 2007)

Reclame

3 gânduri despre „Un gând despre “agenda socială” creştină

 1. Daniela spune:

  Da, e bine sa mai vedem si aspectele astea mai nuantate ale vietii, pt ca suntem obisnuiti cu unele interdictii categorice, fara sa ne mai folosim noi ratiunea sa vedem ce altceva nu e asa de bine.
  Ti-am descoperit recent blogul, imi place, foarte diferit de celelalte rss-uri ale mele. Nice work, keep it up! 🙂

 2. Bogdan spune:

  Buna ziua,
  Este interesant site-ul dumneavoastra si as vrea sa va intreb daca doriti sa il mutati pe un domeniu de sine statator (adica sa scapati de .wordpress.com din coada link-ului site-ului) eu ma ocup cu crearea de site-uri in WordPress. Daca sunteti interesat, contactati-ma pe site-ul meu http://www.bogdanroman.com/ si discutam mai multe.
  Multumesc,
  Bogdan

  • natanm spune:

   Bună, mulţumesc de aprecieri. Deocamdată stau bine merci pe wordpress. Sunt alti bloggeri mult mai activi ca mine. Pe mine chiar nu ma deranjeaza domeniul actual si nici nu ma preocupa popularitatea. Multumesc inca o data ca v-ati gandit la mine si acest blog.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: