Mi-a împlinit 22 de ani!

Cam aşa ar arăta o reformulare justă a ceea ce, în limbaj curent, ar trebui să scriu astăzi, 11 mai 2007, astfel: Am împlinit 23 de ani! Am ales formula din titlu pentru că afirmaţia de dinainte e falsă; în două aspecte. Pe de o parte, fiind abia prima zi în care am oficial 23 de ani, nu am cum să spun că i-am împlinit deja. Pe de altă parte, o spun cu toată convingerea, fără piruete gândurale şi emfază, că nu eu sunt cel care îmi îm-plinesc anii. Am învăţat doar să îi primesc, să îi număr (Psalms 90:12 – Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!) şi să îi trăiesc. Singurul care îmi poate îmi-plini anii este Dumnezeu Însuşi, cel ce (îmi)-„plineşte totul în toţi” (Efeseni 1.23). Interesant lucru, despre ani, vârstă, Scriptura vorbeşte ca fiind variabile. Anii şi zilele ţi se pot lungi, înmulţi. În funcţie de ce? De vitaminele, mineralele pe care mă strădui să le iau zilnic, de numărul de ore de somn pe noapte, de nivelul de stres? De ce? De ASCULTARE. Lungirea şi înmulţirea zielelor şi anilor depind, potrivit Scripturii, de ascultare. Proverbele leagă ascultarea şi primirea „cuvintelor mele”, „învăţăturilor mele”, „înţelepciunii” de lungirea zilelor, înmulţirea anilor. Dar până la înţelepciunea Proverbelor, Cele Zece Porunci dau cheia lungirii zilelelor: cinstirea şi ascultarea de părinţi. Pare-se că acceptarea autorităţii şi recunoaşterea (plus primirea) valorii înţelepciunii sunt formula absolut unică şi patentată divin de creştere a duratei vieţii. Aşadar, e 11 mai 2007. Am 23 de ani. Mă sperie cifra asta. Totuşi, îmi plac numerele impare şi cifrele care conţin „3”. Har peste har, milă peste milă, îndurare peste îndurare, bunătate peste bunătate sunt „compoziţia” celor 22 ani… împliniţi de către El. L-am început pe cel de-al 23-lea. Plinească-l tot El!

Publicitate

7 gânduri despre „Mi-a împlinit 22 de ani!

 1. patratosu spune:

  La multi ani! 🙂

 2. Ted Doru Pope spune:

  Abia te-am descoperit. Imi place ce si cum scrii. Vreau, chiar daca cu intirziere, inainte de a veni mai des la umbra ta, sa-ti urez si eu LA MULTI ANI! (^)

 3. natanm spune:

  Va multumesc amandurora!

 4. simplulgand spune:

  pe 11 mai am facut si io 20, atunci nu aveam blog, nu am scris nimic, nici acum nu pot sa spun ca am unul, abia l-am inceput… la multa ascultare de Domnul! sa fii iubit!

 5. matei spune:

  Tinere… matematica te omoara. In ziua in care implinesti o varsta, im-plinesti acel numar de ani. In 11 mai 1985 ai implinit un an, pentru ca ai trait un an. Deci formularea din titlu, e, din punct de vedere calendaristic, propriu tie, FALSA! Dar sa ne traiesti oricum.

 6. natanm spune:

  Da tinere Matei, matematica m-a rapus deja. Dar tu tot nu ai dreptate. Afirmatia din titlu e perfect valabila. Mi-a implinit 22 de ani..e, adevarat, in 2006. Dar si in 2007 22 de ani sunt deja impliniti. Gotcha!

 7. natanm spune:

  Da, se pare ca mi-a luat ceva mai mult timp (aproape 2luni) sa realizez ca sunt in cel de-al 24-lea an al vietii (Vai!). Poate e reflexul omului care nu vrea sa stie ca incet-incet aduna ani si e pe calea-mbatranirii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: